Program

miercuri

06/09

miercuri

06/09
Joi
07/09
08/09
09/09
10/09

Deschidere – intrare liberă

Grădina Nuc

  📍   Strada Constantin Lacea, nr.4
🕒   16:00 – 20:00 – Ateliere și proiecție de scurtmetraje

vânătoare de comori în grădina nuc

🕒   16:00 – 20:00
În deschiderea festivalului Culmea, vă invităm pe strada Constantin Lacea nr 4, în intervalul 16:00 – 20:00 la o proiecție de scurtmetraje pe tema educației de mediu pentru copii și o vânătoare de comori în Grădina NUC. La finalul zilei, copiii vor pleca atât cu noi informații despre probleme climatice, reciclare, comportament responsabil legat de natură, cât și cu experiențe de joacă și meșterit, cățărat în Căsuța din copac și propriul ghiveci cu micro plante.
Scurtmetrajele vor rula în calupuri de 30 de min, iar între timp puteți participa la atelierele propuse de echipa Grădinii NUC:
Reciclare selectivă și Compost: stație de sortare a deșeurilor unde înveți unde să plasezi corect gunoiul în funcție de material. Vom discuta și despre compost iar copiii vor pimi un un ghiveci cu mostre de compost în care își vor planta premiile câștigate la fiecare probă (patru tipuri diferite de micro plante câștigate după parcurgerea fiecărei probe). 
Craft: copiii au posibilitatea de a construi o jucărie cu materiale reutilizabile: morișcă din hârtie și lemn din grădină, avioane din hârtie reciclată etc 
Grădina senzorială: descoperă ce înseamnă o grădina senzorială și simte diferite texturi (lemn, piatră, nisip, frunze, iarbă, apă) și plante (mentă, busuioc, lavandă). La final vei avea parte de un concurs cu premii!
După vânătoare, copiii se pot juca în căsuța din copac, pot desena în căsuța butoi, pot sări în trambulină și zona de relaxare din foișor.
Despre spațiu: În Grădina de la NUC, o echipă de profesioniști în educație îi provoacă pe copii să se descopere pe ei înşişi în relație cu natura şi cu pământul prin activități de grădinărit, gătit, cățărat şi joacă în natură. În grădină vin atât elevi din şcolile din Brașov, împreună cu profesori, cât şi copii alături de părinții lor. 

Filme – Calup preșcolari (3-6 ani)

🕒   16:00 – 20:00
Calupul durează 30 min și va rula pe toată durata evenimentului, alternând cu calupul de scurtmetraje pentru școlari.

Mica pasăre și albinele

(Elveția, 2020, regia Lena von Döhren, 5 min)
Este primăvară și o micuță pasăre are grijă de plantele din jurul ei. Apoi florile se deschid una câte una, iar albinele vin bâzâind. Trezită de gustul dulce al nectarului, micuța pasăre le urmărește în pajiștea cu flori. Dar o vulpe lacomă este și ea pe drum.
🏆 În selecția KUKI 2020, Schlingel 2020, Berlinale Generation 2020

Răzbunătorul  mascat

(Croația, 2021, regia Luna Strmotic, 4 min)
Un raton mic își decorează cu bucurie bârlogul. Când își termină munca, se culcă fără griji. Dar a doua zi apare un tăietor de lemne care distruge bârlogul mult-iubit. E timpul pentru răzbunare.
🏆 În selecția Giffoni Film Festival 2022

picătura de apă

(Franța, 2021, regia Anjun Zou, Melodie Leger Rimbert, Yu Liu, Kevin Hamimi, 6 min)
O picătură de apă prinde viață și este trebuie să se descurce singură în căldura apăsătoare. Noroc cu prietenii pe care și-i face pe drum și cu care va învăța ce înseamnă puterea sacrificiului.
🏆 Premiat în cadrul Zlin International Film Festival 2022

Orașul poluat

(Țările de jos, 2019, regia Iris Van Hassel, 3 min)
O fetiță trebuie să traverseze tot orașul, atunci când tatăl ei uită să ia un pachet important la serviciu. Dar cum arată un oraș al adulților? Și ce este norul acesta gri din oraș?
🏆 Nominalizat la Nederlands Film Festival 2019 și Cinekid 2019

La mare

(Elveția, 2023, Lena von Döhren, Eva Rust, 8 min)
Un banc de heringi cutreieră oceanul vast, adoptând formațiuni fantastice. Când pescărușii atacă brusc, un hering mic se găsește blocat într-un bazin de maree. În timp ce caută cu disperare o cale de ieșire, descoperă aici multe alte creaturi marine.
🏆 Premiat în cadrul Zlin 2023 și selectat la BFF Kristiansand 2023, Berlinale Generation 2023 WP

Filme – Calup școlari (6-12 ani)

🕒   16:00 – 20:00
Calupul durează 30 min și va rula pe toată durata evenimentului, alternând cu calupul de scurtmetraje pentru preșcolari.

Autosaurus Rex

(Elveția, 2022, regia Marcel Barelli, 6 min)
Dintre diferitele specii care locuiesc pe planeta noastră, una se distinge de celelalte prin puterea și impactul asupra ecosistemelor. Este Autosaurus Rex!
🏆 Selectat în peste 50 de festivaluri de film din toată lumea

Migranți

(Franța, 2020, regizat de Hugo Caby, Antoine Dupriez, Aubin Kubiak, Lucas Lermytte, Zoé Devise, 8 min)
Doi urși polari sunt alungați în exil din cauza încălzirii globale. Ei vor întâlni pe parcursul călătoriei lor urși bruni, cu care vor încerca să coabiteze.
🏆 Selectat și premiat în peste 100 de festivaluri de film din toată lumea

Oaza

(Franța, 2021, regizat de Marion Jamault, 9 min)
Un șarpe cu sânge rece și o cămilă cu sânge fierbinte devin prieteni apropiați.
🏆 Premiat cu premiul publicului la festivalul internațional de animație din Paris 2022 și la festivalul Ciné Junior 2022

Julieta și țestoasele într-o supă de plastic

(Țările de Jos, 2020, regizat de Mirjam Marks, 15 min)
Julieta este voluntară şi îşi dedică timpul ecologizării oceanului. La doar 14 ani, ea luptă pentru ca broaștele testoase să supraviețuiască într-un mediu curat, pe insula Curaçao din Caraibe. Împreună cu o echipă de voluntari, adună gunoaiele de pe plaje și din apă, pornește în aventuri subacvatice în căutarea țestoaselor rănite și prinse în pungi de plastic ori printre alte deșeuri, dovedind astfel că poți avea un impact la orice vârstă.
🏆 În selecția Astra Film Festival 2022, KUKI Festival 2022

miercuri

06/09
Joi
07/09
08/09
09/09
10/09