Sâmbătă, 29 iunie dedică o zi discuțiilor despre mâncare, proiecție de film, ateliere pentru planificat calendarul meselor săptămânale, joculețe dedicate copiilor, o cină comunitară și o dezbatere pe tema risipei la nivel local.
Iată programul:
Workshop de meal planning și reducere a risipei alimentare cu Jo llie
* 14:00 – 17:00 // un atelier practic care te ghidează ce rețete să gătești, ce ingrediente să adaugi pe lista de cumpărături ca să îți ții bugetul lunar sub control și să previi risipa alimentară.
Participarea este gratuită, locurile sunt limitate.
• Înscrieri în formular – https://forms.gle/mqciNxXmGJmHtJeE6
* 14:00 – 17:00 // un joc de tip board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change)
Participarea este gratuită, locurile sunt limitate.
• Înscrieri în formular –https://forms.gle/yWvq5ehAxwiAqbUR7
Discuții și ateliere despre risipă alimentară pentru copii și adulți, facilitate de Cami Gui, inițiatoarea proiectului Clujul Sustenabil, fondatoare Food Waste Combat și activist de mediu.
* 17:00 – 18:30 // provocare pentru mici și mari să deguste și să recunoască fructe și legume cu ochii închiși, să gândească un plan de aranjare a ingredientelor în frigider sau să creeze desene haioase cu legume și fructe “urâte”
Participarea este gratuită.
* 18:30 – 19:30 // ne adunăm în jurul mesei să purtăm conversații despre relația cu mâncarea și prevenirea ajungerii ei la gunoi.
Participare gratuită, vă așteptăm cu un preparat de pus pe masă și împărțit cu ceilalți participanți.
Dezbatere Cum hrănim orașul?
* 19:30 – 20:30 // adunăm în jurul unei mese rotunde o parte dintre principalii actori ai orașului în încercarea de a găsi răspunsuri privind diversele nișe prin care poate fi prevenită risipa la nivel local.
* 20:30 //
Just Eat It / Mănâncă Tot (documentar, Canada, 2014, regia Grant Baldwin, 1h:15 min, 12+ ani) / un film super amuzant care prezintă aventura lui Jen și Grant, un cuplu care își un propune ca timp de șase luni să mănânce doar alimente care altfel ar fi ajuns la gunoi.
Parteneri: Breasla Cârciumarilor Brașoveni, Brutăria Simplu, Clujul Sustenabil, Consorțiul Cultural Corona, CORESI Brașov, Food Waste Combat, Grădina Nuc, Asociația Kunstadt, Primăria Municipiului Brașov, ROMO Brașov: De la Producător direct la Consumator, Street Delivery Brașov
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: F-sides Cineclub, happ.ro, IQads, Litera9, Panorama, Revista Atelierul, Școala9, Zile&Nopți,
CULMEA – primul festival pe teme de mediu pentru copii și tineri, derulează CINEMATECA CULMEA – o cinematecă lunară care se va desfășura în perioada mai – septembrie 2024.
CULMEA: Film și educație de mediu este un proiect finanțat de Municipiul Brașov. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Brașov și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia.
CINEMATECA CULMEA: Filme europene și educație de mediu este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.